A DEAC tornaszakosztálya 2017 január hónapjában alakult meg. A Vénkerti Diáksport Egyesület legtehetségesebb tagjai „igazoltak” át, így a tornászok már szivacsgödrös, modern létesítményben tudnak edzeni.  A szakosztálynak 60 versenyzője van.

A DEAC tornászai a Magyar Torna Szövetség versenyein szép eredményeket érnek el.  Ki kell emelni a legkisebb korosztályt, a gyermek kezdő versenyzőket, valamint a II. osztályban indulókat, akik már felső tagozatos-középiskolás tanulók. Országos viszonylatban az elért eredmények alapján a rangsorban a 7. helyen áll a szakosztály, amely ennek köszönhetően bekerül a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. programjába. A gyerekek edzései korosztály szerint vannak kialakítva, mint ahogy a heti edzésszám is. A legkisebb, óvodás csoport tagjai heti kétszer járnak tornázni egy-egy órát, a nagyobbaknak három-négyszer tartunk foglalkozást és már két-három órát edzenek.

Érdemes már óvodás korban elkezdeni ezt a sportágat. Elengedhetetlen a fegyelem, a kitartás, valamint a szabályok betartása. Két-három hónap alatt komoly előrelépést lehet látni. Az edzések hatására javulnak a fizikai képességek és a pszichológiai mutatók. Akik a torna után másik sportágat választanak, biztosan megállják a helyüket az új területen is, hiszen nagyon jó alapokat kapnak. A fizikai és a mozgás koordinációjuk magasabb szintű, mint a hasonló korú társaiké. A gyerek hamar megtanulja, ha valamit el akar érni, sikerre vágyik, azért komolyan meg kell dolgoznia, semmit sem adnak ingyen.

Edzők: Lakatos István, Ladányi Zoltán, Molnárfi Tamás, Szabó Norbert, Lada Krisztina
Szakosztályvezető: Lakatos István (tel.: +36 70 9469892)

Elérhetőségek:
Email: 
lakatosist@gmail.com
Facebook:
VDSE-DEAC: https://www.facebook.com/venkertidiaksportegyesulet/?ref=page_internal