Egy labdarúgás, ahol a futás nem megengedett. Röviden így foglalható össze az a sportág, amely 33. szakosztályként csatlakozott az egyesületünkhöz. A sétafoci olyan, mint a normális futball, amit ismerünk és szeretünk, csupán néhány változtatással, amelyek kifejezetten arra irányulnak, hogy a játékot alkalmasabbá tegyék az idősebb generáció számára, ösztönözzék őket aktivitásra és a közösséghez való tartozás élményét nyújtsa számukra. A Magyarországon rendezett tornákon az 50 évet betöltött férfiak és 40 év feletti nők vehetnek részt, ám csapattagnak ennél fiatalabbakat is szívesen látnak, hiszen előfordulhat, hogy valaki több műtéten is átesett, szeretne mozogni, és számára ez egy remek lehetőség.

Jelenleg a sétafocinak számos változata létezik, kissé eltérő szabályokkal, de általában véve mindegyik ugyanazokat az alapelveket követi. A futás tilos akár labdával, akár anélkül, és nem szabad hátulról, vagy a földön becsúszva szerelni. A kapuk mérete az alkalmazott szabályoktól függően változhat, de a labda nem kerülhet a léc magassága fölé. Magyarországon jelenleg az European Football for Development Network (EFDN) által meghatározott szabályokat követik, ami egy méter magas kapukat, de kapus nélküli játékot jelent, míg a hazánkon kívüli klubok többsége a magasabb, kétméteres kapukkal és kapusokkal játszik. A csapatban vegyesen lehetnek nők és férfiak egyaránt.

A  DEAC Kickers alapító tagja Milne Henrietta és férje, Paul Milne. A skót származású férfi három évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal, miután csatlakozott az MK Walkershez az Egyesült Királyságban. Amikor visszatért Magyarországra, lelkesen nekilátott, hogy elkezdje fejleszteni itthon is a sportágat. A házaspár szeretné, ha Magyarországon is egyre többen kezdenék el a tevékenységet.

Jelentkezni a +36 50 122 5225-ös számon lehet.