A Magyarországon is egyre népszerűbbé váló szkander 2021-ben mutatkozott be a DEAC új szakosztályaként. Többségében debreceni hallgatókból áll a csapat.

Új szakosztály csatlakozott a DEAC-hoz: a szkander. Karbirkózásnak is nevezik, és egy igen nívós sportággá nőtte ki magát az évek során, amelyben magyar sportolóink nemcsak hazai versenyeken, hanem nemzetközi terepen is egyre nagyobb sikereket érnek el.

A tévhitekkel ellentétben ez egy nagyon összetett sportág. Nemcsak a jó fizikumból és erőnlétből tevődik össze, hanem elengedhetetlen részét képezi a kitartás, a nagyfokú koncentráció és nem utolsó sorban a stratégia, tehát egy saját technika felépítése és elsajátítása. Előnnyel indul az, akinek van korábbi kapcsolata a sportolással, főleg, ha az egy olyan mozgásforma, amely nagy erőnlétet igényel, azonban ez nem jelenti azt, hogy e nélkül ne lehetne elkezdeni komolyabban foglalkozni a szkanderrel.

Ez a sportág kortól és nemtől független nyitott mindenki számára. Fontos viszont, hogy az egyén rendelkezzen egy egészséges önkritikával, és a saját szintjének és súlycsoportjának megfelelő versenyzőkkel küzdjön meg. Pozitív eredményt elérni csak így lehetséges.

Szakosztályvezető: Kertész Attila
Elérhetőség: +36 30 712 5224