A Shotokan Karatét egy fiatal szakosztály képviseli a DEAC keretei között, 2018. novemberétől kezdte meg munkáját. Ennek ellenére tagjaink a felnőtt kezdő szinttől a mester fokozatig a teljes spektrumot képviselik. Küldetésünknek tekintjük átadni a karate mozgásdinamikájának tudományos szemléletét éppúgy, mint a harcművészeti szellemiségét. Edzéseink összetartó közösségben és baráti hangulatban, az önfejlesztés életkorokon átívelő törekvésének jegyében zajlanak. Fejlesztik a mozgáskoordinációt, az erőnlétet, a rugalmasságot, kitartást és önbizalmat adnak – de emellett természetesen a versenyszellemet is gondozzuk.

Aki gyorsabb fejlődést szeretne célul kitűzni, az a szakosztályon keresztül évente több edzőtáboron részt vehet, beilleszkedve más klubok, egyesületek karatékáinak közösségébe. Saját edzőtermünkben magunk is többször láttunk vendégül neves hazai és külföldi oktatókat, többek között Murakami Manabu-t, az SKIF Honbu dojo főinstruktorát, és Tanaka Shinji mestert Japánból (lásd képgaléria).

A Shotokan Karate szakosztály hazai, de akár nemzetközi versenyzési lehetőséget is nyújt, az egyéni igényeknek és felkészültségnek megfelelően. Szakosztályvezetőnk legutóbb a 2019-es SKIF világbajnokságon, Hradec Kralove-ban lépett tatamira kumite, kata és csapatkata versenyszámokban.

Edzéseinket hetente kétszer tartjuk, hétfőn 19.30-tól  21 óráig, valamint csütörtökön 18.30-tól 20 óráig, a Sporttudományi Intézet (DESOK) emeleti fitness termében. A részvétel DEAC-tagsághoz kötött.

További információkért kérjük lépj kapcsolatba a szakosztály vezetőjével, az alábbi elérhetőségen.

Aki szeretne csatlakozni a szakosztályhoz a deac.shotokan@gmail.com e-mail címen jelentkezhet, a neve, lakcíme és elérhetősége (mobil szám, e-mail cím) megadásával.

Szakosztályvezető: dr. Uray Iván, +36 30 274-7969