A shotokan karatét egy fiatal szakosztály képviseli a DEAC keretei között, 2018. novemberétől kezdte meg munkáját. Ennek ellenére tagjaink a felnőtt kezdő szinttől a mester fokozatig a teljes spektrumot képviselik. Küldetésünknek tekintjük átadni a karate mozgásdinamikájának tudományos szemléletét éppúgy, mint a harcművészeti szellemiségét. Edzéseink összetartó közösségben és baráti hangulatban, az önfejlesztés életkorokon átívelő törekvésének jegyében zajlanak. Fejlesztik a mozgáskoordinációt, az erőnlétet, a rugalmasságot, kitartást és önbizalmat adnak – de emellett természetesen a versenyszellemet is gondozzuk.

Aki gyorsabb fejlődést szeretne célul kitűzni, az a szakosztályon keresztül évente több edzőtáboron részt vehet, beilleszkedve más klubok, egyesületek karatékáinak közösségébe. Saját edzőtermünkben magunk is többször láttunk vendégül neves hazai és külföldi oktatókat, többek között Murakami Manabu-t, az SKIF Honbu dojo főinstruktorát, és Tanaka Shinji mestert Japánból (lásd képgaléria).

A shotokan karateszakosztály hazai, de akár nemzetközi versenyzési lehetőséget is nyújt, az egyéni igényeknek és felkészültségnek megfelelően. Szakosztályvezetőnk legutóbb a 2019-es SKIF világbajnokságon, Hradec Kralove-ban lépett tatamira kumite, kata és csapatkata versenyszámokban.

Edzéseinket hetente kétszer tartjuk, hétfőn 19.30-tól  21 óráig, valamint csütörtökön 18.30-tól 20 óráig, a Sporttudományi Intézet (DESOK) emeleti fitness termében. A részvétel DEAC-tagsághoz kötött.

További információkért kérjük lépj kapcsolatba a szakosztály vezetőjével, az alábbi elérhetőségen.

Aki szeretne csatlakozni a szakosztályhoz a deac.shotokan@gmail.com e-mail címen jelentkezhet, a neve, lakcíme és elérhetősége (mobil szám, e-mail cím) megadásával.

Szakosztályvezető: dr. Uray Iván, +36 30 274-7969

DEAC karate utánpótlás-szakosztály

2018. november 17-én született meg az elhatározás, hogy Sensei Őri Krisztián karateedző vezetésével létrehozzuk az utánpótlás korú gyerekek shotokan karate képzésére, versenyeztetésére a karate utánpótlás-szakosztályt a DEAC-ban.

Célunk a kisgyermekek megismertetése a karate rejtelmeivel, a hagyományok mellett a karate sportoldalának megszerettetése. Szakosztályunk az SKS-SKDUNK HUNGARY karate stílusszövetség keretében folytatja a tradicionális karate oktatását. Azáltal, hogy a karate olimpiai sportág lett, észrevehetően megnőtt az érdeklődés a küzdősportok iránt. A gyerekeket már 4 éves kortól várjuk edzéseinken, és így az óvodás, általános iskolás, középiskolás gyerekek egyaránt bekapcsolódhatnak az egyetemi sportéletbe. Sikeres, eredményes DEAC versenyzővé válhatnak, mire az egyetem tanulójává válnak, így az egyetemi sport hídszerepet tölthet be a DEAC szakosztály és a hallgatói jogviszony között.

2019-ben utánpótlás-szakosztályunk hivatalos felvételt nyert a Magyar Karate Szakszövetségbe. A versenyeztetés elkezdésével szakosztályunk több sikeres versenyzőt igazolt át a Bushido Karate SE és a Józsai SZTSE klubokból. 2019-ben, 2020-ban több regionális és országos bajnokságon vettünk részt, ahol számos érmet és országos bajnoki címet gyűjthettek be versenyzőink. 2021-ben egy hosszútávú képzési együttműködés kezdődött az UTE karateszakosztályával és a Szarvasi Karate Klubbal, melynek köszönhetően 2021-2022 évben már sportkarate szabályrendszerű WKF karateversenyeken is el tudott indulni a DEAC, ez azért fontos mert a WKF versenyrendszert fogadta el a NOB, és így alkalmazták a Tokyoi Olimpián is már. Sikeresen szerepeltünk Miskolcon, Szigetszentmiklóson WKF versenyeken is, illetve közös edzőtáborokban vettünk részt Cegléden, Nagyrábén, Szarvason az UTE és más sikeres karateklubok versenyzői keretével.

A tagságunk 10 főről indult, de célunk egy százfős szakosztály felépítése. Néhány versenyzőnkről részletesebben is:

Őri József Béla többszörös kumite (küzdő gyakorlat) bajnok, kétszer megkapta a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet (EMMI minisztériumi elismerés), SKDUN VB 2., SKDUN EB 3 helyezett, Diákolimpia 3. helyezett.

Őri Panna Krisztina többszörös országos, kata (forma gyakorlat) bajnok, magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, SKDUN VB 2. hely, SKDUN EB 3. hely.

Jámbor István Zoltán – Jámbor Zsófia – Dobos Tifani: haladó barnaöveseink, többszörös országos helyezettek, diákolimpiai helyeztettek, céljuk a fekete öv megszerzése, felsőfokú tanulmányok alatt is a karate sport tovább folytatása.

Bodó Miklós – Helmeczi András – Páll Dániel: kék övre készülnek, legutóbb Hajdúnánáson és Szigetszentmiklóson állhattak dobogóra.

Marsi Máté, Balogh Levente, Páll Balázs, Marsi Erik, Páll Bence: gyermek versenyzőink szivacskocka küzdelemben és formagyakorlat versenyszámokban indulnak rendszeresen az egyetemet képviselve, melynek során számos érmet gyűjtöttek be Miskolcon, Szerencsen, Szigetszentmiklóson és Hajdúnánáson.

Edzők:

Jámborné Molnár Éva 1. Dan – gyermek korosztály edző

Jámbor István 1. Dan – kata edző, szenior edző

Mátyus Panna erőnléti és nyújtó edző

Őriné Iván Krisztina táplálék-kiegészítési tanácsadó

Aszalós László masszőr – csontkovács

Őri Krisztián 3. Dan vezető edző, DEAC Karate UP szakosztályvezető.

Edzéseink: DEAC DESOK 1. emelet

Szerda 18.00.-20.00., csütörtök 16.00.-18.00., szombat 10.00.-13.00.

Infó: 06-30-581-98-45, e-mail: orikrisz76@gmail.com